Τον διορισμό εφέτη ανακριτή για τις υποθέσεις των συμβάσεων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αρμενίας «Armentel», όπου ήταν μέτοχος ο ΟΤΕ μαζί με τη Siemens και για τις συμφωνίες του ΟΣΕ με την Siemens σχετικά με την προμήθεια τροχαίου υλικού, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ζήτησε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ι. Σακελλάκο να παραγγείλει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη – ανακριτή η συνέχιση της ανάκρισης. Ο Ι. Τέντες έκρινε ότι οι δύο αυτές υποθέσεις, λόγω της πολυπλοκότητας τους, πρέπει να ανατεθούν σε πιο έμπειρους δικαστές, ενώ ζήτησε και τον ορισμό αναπληρωτή εφέτη ανακριτή για να συνδράμει το έργο της ανάκρισης.

Και για τις δύο υποθέσεις έχουν ασκηθεί διώξεις κατά παντός υπευθύνου για τα κακουργήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και του ΟΣΕ, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στην ενεργητική δωροδοκία.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook