Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης  ο Δήμος Πλατανιά με την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου & Σελίνου και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης συνδιοργανώνουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Λαϊκό Δρόμο για την Ειρήνη  & Φιλία των Λαών. Ο Δρόμος θα διεξαχθεί  σε μια διαδρομή μήκους 10 χλμ. με αφετηρία το ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε και τερματισμό την Τ.Κ. Καληδονίας στο Ακρωτήριο της Ειρήνης.

Παράλληλα θα διεξαχθεί δρόμος 2000 μ. για νέους κάτω των 16 ετών με την ίδια αφετηρία  και τερματισμό το Γήπεδο του Ταυρωνίτη ( δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο).

Ο  αγώνας δρόμου που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί,  θα διεξαχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου σε δρόμο ασφαλτοστρωμένο,  κυρίως επαρχιακό, με ένα μέρος της διαδρομής παραλιακό αλλά το κυριότερο προς την ενδοχώρα . Δεν υπάρχει χωματόδρομος καθόλου απλά ένα μέρος της διαδρομής  είναι λίγο ανηφορικό.

Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν, ανά 2  χλμ. , σταθμοί ανεφοδιασμού που θα παρέχουν εμφιαλωμένο νερό στους δρομείς.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα είναι σε ετοιμότητα επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η παρουσία της Αστυνομίας και του Τμήματος  Τροχαίας Χανίων για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του Δρόμου της Ειρήνης .

Δικαίωμα συμμετοχής στο Δρόμο της Ειρήνης έχουν άντρες και γυναίκες ηλικίας 17 ετών και άνω . Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και με προϋπόθεση ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις οι οποίες τους επιτρέπουν τη συμμετοχή σε αγώνα δρόμου τέτοιων αποστάσεων.

Τα άτομα μικρότερης ηλικίας τρέχουν με ευθύνη των γονιών τους . Οι μαθητές πρέπει να επισυνάπτουν στην αίτηση- δήλωση συμμετοχής τους ιατρική βεβαίωση – την οποία θα έχουν ήδη γνωστοποιήσει στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Σχολείου τους . Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους δρομείς κατά τη διάρκεια του Δρόμου.