Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων σχετικά με τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών και την ηχορύπανση, που προκαλείται στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, επέδωσε σήμερα , το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στον Διοικητή της 115 Π.Μ., Ταξίαρχο, Λεων. Ευαγγέλου.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, κ.κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, Αναστάσιος Βάμβουκας, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μιχάλης Κυνηγός, εκπροσωπώντας τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, ενώ απείχε ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η αντιπροσωπεία του Δήμου διαβίβασε στον Διοικητή της 115 Π.Μ. τη δυσαρέσκεια και τις διαμαρτυρίες των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου αναφορικά με τον αυξημένο εξωτερικό θόρυβο, που προκαλούν τα στρατιωτικά αεροσκάφη από τις συχνές πτήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Παράλληλα, από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων μεταφέρθηκε στον Ταξίαρχο το κοινό αίτημα των πολιτών για περιορισμό των πτήσεων των στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την περιοχή, ενώ τέθηκαν και τα ζητήματα της περιβαλλοντικής και τουριστικής υποβάθμισης της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, της παραβίασης των περιβαλλοντικών παραμέτρων και κυρίως της επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων του Ακρωτηρίου, οι οποίοι, όπως επισημάνθηκε, στερούνται τον ύπνο τους, λόγω της αυξανόμενης συχνότητας στρατιωτικών αεροπορικών δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 115 Π.Μ. τόνισε ότι, ενώ του γνωστοποιείται το πρόγραμμα των αποστολών που εκτελούνται και έχει πλήρη εικόνα των απογειώσεων και των προσγειώσεων, ωστόσο ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των πτήσεων, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, γίνεται από το Διακλαδικό Στρατηγείο των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ο κ. Ευαγγέλου διαβεβαίωσε ότι από ελληνικής πλευράς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια μείωσης της ηχορύπανσης και της όχλησης, που προκαλείται στους κατοίκους, καθώς οι πτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών εκτελούνται εντός ωραρίου εργασίας και πριν από τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Διοικητής συχνά, λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου και για λόγους ασφαλείας των πτήσεων, δεν ακολουθείται η αρχική πορεία.

Τέλος, ο Διοικητής της 115 Π.Μ. δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στο Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καθώς και στο Διακλαδικό Στρατηγείο των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook