Στελέχη της Κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζο, προκειμένου να ανακοινώσουν την επιθυμία του Κινέζικου κράτους να τιμήσει την Κρήτη και όλους όσους συνέφεραν, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεγάλη βοήθεια στη μεταφορά των Κινέζων πολιτών από την Λιβύη στην Κρήτη και στην συνέχεια τον επαναπατρισμό τους τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2011.

Ο Διπλωμάτης – Πολιτικός Σύμβουλος κ. ΖHAO Liying και η Ακόλουθος κα XU HUIMIN της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσαν του κ.κ.Καρούντζο και Αρναουτάκη, ότι ο εξοχότατος κ. Jia Qinglin κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Κίνας, Νο 4 στην κυβερνητική ιεραρχία της χώρας θα διοργανώσει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν διπλώματα και βραβεία στους επικεφαλείς όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών που συνέβαλαν με επιτυχία στον επαναπατρισμό 13.853 Κινέζων πολιτών από την Λιβύη μέσω της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook