Η \”ΔΗ.ΣΥ.\” Χανίων σε ανακοίνωσή της για την συμπλήρωση 22 χρόνων απο την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη αναφέρει τα εξής :

\” Η Δημοκρατική Συμμαχία Νομού Χανίων με την συμπλήρωση 22 χρόνων, από την άνανδρη δολοφονία του Εθνομάρτυρα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του αειμνήστου ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, δηλώνει προς το Λαό των Χανίων, ότι στέκεται αταλάντευτα σταθερή στις ιδέες και τις αξίες που αυτός υπηρέτησε.

Ο Φιλελεύθερος Δημοκράτης, η φωνή της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, από την Ντόϊτσε Βέλε της Γερμανίας, έγινε το σύμβολο του αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Αυτή η Φιλελεύθερη και μετριοπαθής φωνή της Νέας Δημοκρατίας, που όσο ζούσε έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία της με τους κατεξοχήν ιδεολογικούς της αντιπάλους του χθές, όταν αυτό κατέστη αναγκαίο, συνέβαλε αποφασιστικά στην ουσιαστική και οριστική επούλωση των πληγών του εμφυλίου πολέμου, επιτυγχάνοντας την εθνική συμφιλίωση και την συνεργασία των άλλοτε αντιπάλων στα πεδία των μαχών.

Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ανανεωτικός, παραγωγικότατος και η συμ-βολή του στον εκσυγχρονισμό της κεντροδεξιάς, και στην επίτευξη ενός ενιαίου και δυ-ναμικού πολιτικού λόγου, υπήρξε σημαντική.

Σήμερα που η ανάγκη σύμπνοιας στον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας και κατ΄ επέκταση του μέλλοντος του Ελληνικού Λαού και των παιδιών μας, είναι πιο επιτακτική και άκρως επίκαιρη από ποτέ, το κενό που άφησε είναι ακόμα περισσότερο αισθητό.

 Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έστρεψε για πρώτη φόρα την κοινωνία πολιτικά και ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό κατά των τρομοκρατών, που ως τότε απολάμβαναν ένα βαθμό «ασυλίας» από ένα όχι ευκαταφρόνητο τμήμα της κοινωνία, ώστε άρχιζαν να ωριμάζουν έκτοτε οι συνθήκες για ένα καίριο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας.

Όλοι εμείς εδώ στα Χανιά είμαστε υπερήφανοι για τον Παύλο Μπακογιάννη, το θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις, μνημονεύουμε συχνά αυτόν και τις ιδέες του, και χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με την Πολιτική και φυσική συνέχεια του, την Πρόεδρο μας Ντόρα Μπακογιάννη και τα δύο λαμπρά παιδιά τους, την Αλεξία και τον Δήμαρχο Κώστα.

Οι ίδιες σκοτεινές δυνάμεις θέλησαν τον φυσικό και πολιτικό θάνατο της άξιας Προέδρου μας, αλλά αστόχησαν. Όλοι εμείς εδώ αποτελούμε την ασπίδα προστασίας της, την δύναμη στήριξη της, και εργαζόμαστε αφιλοκερδώς για την προβολή στο Λαό μας, των Αρχών, των Αξίων, των Ιδεών και την Πολιτική, της Αρχηγού μας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook