Την άμεση ένταξη του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑ) ζητεί ο Ευτύχης Δαμιανάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στη Βουλή με αποδέκτη τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στην ερώτησή του ο κ. Δαμιανάκης αναφέρει ότι «στη διάρκεια της θερινής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή της Γεωργιούπολης και του Καβρού, εντός των ορίων του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, παρατηρήθηκε, για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απόρριψης λυμάτων, με αποτέλεσμα την έντονη ρύπανση των υγροτόπων και της θαλάσσιας περιοχής.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση σε μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή του νομού Χανίων, που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών της και πλήττει ανεπανόρθωτα την ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος».

Και προσθέτει: «Η άμεση λειτουργία βιολογικού καθαρισμού αποτελεί τη μοναδική λύση. Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο που είναι ώριμο, δεν υπάρχουν προβλήματα απαλλοτριώσεων και η άμεση ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑ) αποτελεί καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, όπως καταγράφηκε και σε συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του δήμου Αποκορώνου και συμμετοχή του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα περιβάλλοντος και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο δήμος Αποκορώνου κατέθεσε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (έως 31/3) πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και το έργο βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook