Η Χάιντι, το αλλήθωρο οπόσουμ, πέθανε την Τετάρτη στον ζωολογικό κήπο της Λειψίας.

«Η Χάιντι έκλεισε για πάντα τα μάτια της» ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος.

Το ζώο ήταν ηλικίας 3,5 ετών και εδώ και εβδομάδες υποβαλλόταν σε θεραπεία γιατί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έπασχε και από στραβισμό. Οι υπεύθυνοι του κήπου αποφάσισαν να της κάνουν ευθανασία για να μην υποφέρει άλλο.

Οι ειδικοί δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα που να εξηγεί το στραβισμό της Χάιντι.

Υπέθεταν ότι ίσως να υποσιτιζόταν προτού την εγκαταλείψουν οι πρώτοι ιδιοκτήτες της στις ΗΠΑ ή, αντιθέτως, επειδή ήταν υπέρβαρη να είχε συγκεντρωθεί λίπος πίσω από τα μάτια της.

Η Χάιντι περιλαμβάνεται στη μακρά λίστα των διάσημων ζώων της Γερμανίας, που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την πολική αρκούδα Κνουτ του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου που πέθανε την άνοιξη και τον Πολ το χταπόδι από το ενυδρείο του Ομπερχάουζεν που προέβλεψε επιτυχώς το νικητή του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο Πολ πέθανε το φθινόπωρο του 2010.

Η Χάιντι όπως αναφέρει το In.gr, είχε προβλέψει τους νικητές των βραβείων Όσκαρ σε τηλεοπτική εκπομπή του αμερικανικού δικτύου ABC.

Στη σελίδα της στο Facebook η Χάιντι είχε 332.963 φίλους, τριπλάσιους από τους φίλους της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ που έχει μόνο 107.000.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook