Πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές για τις 4 Δεκεμβρίου προκηρύχθηκαν στη Σλοβενία, μία ημέρα αφότου η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μπορούτ Παχόρ καταψηφίστηκε σε πρόταση μομφής που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης ήλθε έπειτα από πολύμηνες διαφωνίες μεταξύ των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού και πολλές παραιτήσεις υπουργών.

Οι εκλογές του Δεκεμβρίου θα είναι οι πρώτες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Σλοβενίας από την πρώην Γιουγκοσλαβία το 1991.

Τη διάλυση του Κοινοβουλίου, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Σλοβένος πρόεδρος Ντανίλο Τουρκ, απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους βουλευτές «να φέρουν εις πέρας το έργο τους με σοβαρότητα κι υπευθυνότητα [στο μεσοδιάστημα] ώστε οι ψηφοφόροι να μπορέσουν να λάβουν μια καλή απόφαση στις 4 Δεκεμβρίου».

* Την Τρίτη το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας κύρωσε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τη διεύρυνση του EFSF, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ να δηλώνει πως με την υπερψήφιση της συμφωνίας η Λιουμπλιάνα «επιβεβαιώνει πως είναι πιστή και ενεργή στην Ευρωπαΐκή Ένωση».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook