Στα χέρια των νομικών εκπροσώπων του ΟΦΗ βρίσκεται από την Τετάρτη το μεσημέρι το κατηγορητήριο από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League που εμπλέκει την κρητική ομάδα στο κύκλωμα των «στημένων» αγώνων.
Οι νομικοί του ΟΦΗ κ.κ Φωτάκης και Μανταδάκης το εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να δουν σε ποια σημεία θα στηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας την Παρασκευή το μεσημέρι στις 1 όπου έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση.
Με μια πρώτη ανάγνωση στο δισέλιο κατηγορητήριο πάντως γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα κείμενο όπου έχει πολλές ασάφειες και ανακρίβειες και στο οποίο σε κανένα σημείο δεν προκύπτει καμιά εμπλοκή τόσο του ΟΦΗ όσο και του προέδρου της ομάδας Νίκου Μαχλά στα «στημένα» παιχνίδια.

Η μοναδική αναφορά στο όνομα του ΟΦΗ είναι στο διαβιβαστικό της ασφάλειας στο οποίο υπάρχουν συνομιλίες του Ηρακλή Νύχταρη με τον Γιώργο Τσακογιάννη, αλλά και από αυτές δεν αποδεικνύεται η παραμικρή άμεση ή έμμεση εμπλοκή παράγοντα του ΟΦΗ. Επίσης για τον Ηρακλή Νύχταρη, ο οποίος παρουσιάζεται σαν «μεγαλομέτοχος και αφανής ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ», δεν αποδεικνύεται σε κανένα σημείο του κατηγορητηρίου ότι δικαιολογείται ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν μεγαλομέτοχος μιας ομάδας όταν δεν έχει καμία μετοχή της ΠΑΕ ΟΦΗ στο όνομα του, πόσο μάλλον σαν αφανής παράγοντας.

Παράλληλα οι κατηγορίες που αποδίδονται στην Κρητική ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνονται από την δικογραφία, αλλά ούτε και από τις μαρτυρίες που υπάρχουν σε αυτή, όπου δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του ΟΦΗ και του Νίκου Μαχλά.

Το τραγελαφικό στην όλη ιστορία ότι στο κατηγορητήριο αναφέρεται ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα Βασίλης Αδαμάκης ως παράγοντας του ΟΦΗ κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και εκθέτει πάνω απ΄όλα αυτούς που συνέταξαν ένα βαρύτατο κατηγορητήριο χωρίς τρανταχτά αποδεικτικά στοιχεία.

Για αυτό και οι άνθρωποι του ΟΦΗ σε περίπτωση που δικαιωθεί η ομάδα ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου που έμπλεξε την κρητική ομάδα χωρίς λόγο στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Μέσα δύο, ενοχλήσεις για Πίτσο και Σουμπίνιο

Πέρα από το θέμα της απολογίας της ομάδας στον ΟΦΗ οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας έχουν στραμμένο το βλέμμα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι καθώς το Σάββατο υπάρχει το πολύ μεγάλο κρητικό ντέρμπι με τον συμπολίτη Εργοτέλη.

Η προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα και η προπόνηση είχε και ευχάριστα και δυσάρεστα νέα για τον Νίκο Αναστόπουλο. Στα ευχάριστα εντάσσεται η επιστροφή των Ζ. Κάλαϊτζιτς και Χ. Λόπεθ στο κανονικό πρόγραμμα ενώ στα δυσάρεστα το γεγονός ότι οι Πίτσος και Σουμπίνιο παρουσίασαν προβλήματα. Ο πρώτος παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ενώ ο Σουμπίνιο ένιωσε σφίξιμο στο δεξί δικέφαλο και αποχώρησε από την προπόνηση .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook