Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Προμαχώνα, μετά τη σύλληψη έξι αγροτών, που συμμετείχαν στην απόπειρα αποκλεισμού του συνοριακού σταθμού, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά από αιτήματα. Η κυβέρνηση επέλεξε να παρατάξει τα ΜΑΤ σε δύο σημεία, για να εμποδίσει την επέλαση των σερραϊκών τρακτέρ, που επεχείρησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου να προσεγγίσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία.
 Αυτό εξόργισε τα μέλη των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών και αρχικά αποφάσισαν να προχωρήσουν μέσα από παρακαμπτήριους δρόμους προς το Άγκιστρο μερικά χιλιόμετρα πριν τον Προμαχώνα. 
Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα τρακτέρ έμεναν ακινητοποιημένα πριν τον κόμβο Πετριτσίου Σερρών. 
Στο μεταξύ λίγο πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, με θέμα το «καλάθι των πελοποννησιακών προϊόντων», παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αγρότες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, όπου διεξάγεται η συνεδρίαση και διαδήλωναν, χύνοντας γάλα και λάδι στον δρόμο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση ψηφίσματος που έκανε εκπρόσωπος των αγροτών.
Στον κόμβο Γυρτώνης στη Λάρισα και στον κόμβο Φιλώτα στο δρόμο Αμυνταίου – Έδεσσας βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.
Εκπρόσωποι των Λαρισαίων αγροτών δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, οπότε έχουν δώσει «ραντεβού» με όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας στα διόδια Μακρυχωρίου, όπου θα μοιράσουν τα αιτήματά τους στους διερχόμενους και θα σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook