Πληθαίνουν τα σχολεία υπό κατάληψη, που φθάνουν σε όλη τη χώρα τα 550, εκ των οποίων τα 220 είναι στο νομό Αττικής.

Θύμα των καταλήψεων και της εγκατάλειψης το 3ο Λύκειο Κομοτηνής, που υπέστη σοβαρές ζημιές από ομάδα, κυρίως εξωσχολικών, οι οποίοι προέβησαν σε βανδαλισμούς στα γραφεία των καθηγητών, στο μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και στο κτίριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσό των ζημιών αγγίζει τις 100 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός του σχολείου, μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος, είχαν στοιχίσει 700 χιλιάδες ευρώ.

Οι εργασίες στο 3ο Λύκειο της Κομοτηνής, είχαν ολοκληρωθεί προ δύο περίπου εβδομάδων και δόθηκε προς χρήση, ως ένα πρότυπο για την περιοχή εκπαιδευτικό συγκρότημα. Η διεύθυνση του σχολείου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

«… να τεθούν όλοι μπροστά στην ευθύνη που έχουν και να μην κρύβονται, αφήνοντας την εκπαίδευση να αντιμετωπίσει μόνη της ένα επικίνδυνο φαινόμενο, όπως είναι οι καταλήψεις των σχολείων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Κελεσίδης ενώ τα έκτροπα καταδίκασε, μιλώντας στον Α9.84, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να στείλει τις αμέσως επόμενες ημέρες στα σχολεία εγκύκλιο για την αναπλήρωση των ωρών που χάνονται.

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική ένωση καθηγητών νότιας Αθήνας, η οποία διαμαρτύρεται γιατί η διευθύντρια της Δ΄Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας έδωσε ονόματα «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια. Οι καθηγητές της νότιας Αθήνας θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 12 με παράλληλο αποκλεισμό της Δ΄ Διεύθυνσης.

Πάντως,σύμφωνα με πληροφορίες και το δημοσίευμα στο capital.gr, το υπουργείο προτίθεται αυτό το πλεονάζον προσωπικό να μετακινηθεί σε σχολεία όπου υπάρχουν κενά σε διδακτικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook