Ωστόσο ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων δεν είναι σταθερός, καθώς σε πολλά γυμνάσια και λύκεια παρατηρείται το φαινόμενο τη μία ημέρα να κάνουν κατάληψη, την επόμενη να ανοίγουν και την μεθεπόμενη να ξανακάνουν κατάληψη. Γι΄ αυτό άλλοι υπολογίζουν ότι 220 είναι τα υπό κατάληψη σχολεία και άλλοι ότι ξεπερνούν τα 600.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να στείλει τις αμέσως επόμενες ημέρες στα σχολεία εγκύκλιο για την αναπλήρωση των ωρών που χάνονται λόγω των καταλήψεων και συγκεκριμένα:

Η αναπλήρωση θα γίνεται με περικοπή περιπάτων και εκδρομών, με περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, με προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, στις περιπτώσεις που ο σύλλογος διδασκόντων κρίνει ότι είναι εφικτό, με αξιοποίηση των αργιών και αξιοποίηση των Σαββάτων.

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική ένωση καθηγητών νότιας Αθήνας, η οποία διαμαρτύρεται γιατί η διευθύντρια της Δ΄Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας έδωσε ονόματα «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsit.gr, μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων φαίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, κάτι που οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δεν συμβαίνει. Αυτό πάντως το πλεονάζον προσωπικό, το υπουργείο θέλει να μετακινηθεί σε σχολεία όπου υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά.