Είναι πρωτοφανής η κατάσταση που βιώνουν σήμερα σύμπαντες οι συνέλληνες μας. Προκαλεί δε κατάπληξη όταν εννοούν ότι αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη σημερινή κυβέρνηση και ιδίως στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!!!

Είναι αυτός ο οποίος, ακόμη και ενάντια σε ένα μεγάλο μέρος του κόμματός του, διέρρηξε τους δεσμούς που τόσα χρόνια, έστω και επίπλαστα, το κόμμα του είχε δημιουργήσει με μεγάλες μάζες του λαού. Έστω, λαϊκίζοντας ασύστολα και αενάως αλλά και, ενίοτε (αν όχι πάντοτε), εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Τούτο οφείλεται στο ότι ο ΓΑΠ, αρχηγός του Πασόκ, οπαδός , καθ΄ομολογίαν του, της Παγκοσμιοποίησης συνέβαλε τα μέγιστα, αν όχι καθ ολοκληρία, ώστε το πάλαι ποτέ…(ψευτο)σοσιαλιστικό πασόκ, να μεταλλαχθεί στο πιο Νεοφιλελεύθερο κόμμα της Ευρώπης!!!

Μεγαλύτερη απόδειξη προς τούτο δεν υπάρχει από το ότι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του είναι πλέον ο Κ. Μητσοτάκης, ο «Γκουρού» του Νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας (…κι όμως εξακολουθεί και παραμένει ακόμη… Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ!!!!!) και η κόρη του πατρός της, η εκ των εξαπτερύγων του πασόκ, Θεοδώρα Μητσοτάκη – Κούβελου – Μπακογιάννη. Το άλλο εξαπτέρυγο είναι ο…φιλοδοξών να γίνει…πρωθυπουργός (!!!) Καραντζαφέρης, γνωστός για τις…κυβιστήσεις, τύπου Μελισσανίδη, ο επί το λαϊκώτερον και… κωλοτούμπας.

 Αμφότερα τα ως άνω …εξαπτέρυγα, ως γνωστόν, ψήφισαν το καταστροφικό μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και ενγένει απετέλεσαν τα δεκανίκια της κατοχικής πασοκικής κυβέρνησης.

Άπαντες οι προλεχθέντες, ομολογώ δημόσια, είναι οι καλύτεροι μαθητές της Σχολής Σικάγου και του «Γκουρού» του Νεοφιλελευθερισμού Μίλτον Φρίντμαν!!!! Οπαδοί της Νεοφιλελεύθερης… κτηνωδίας που τείνει να καταστρέψει εντελώς την χώρα και να εξαθλιώσει μέχρι τελικής…πτώσεως τους Ελληνες, επιστρέφοντάς μας στο επίπεδο ζωής της εποχής μετά τον πόλεμο του ΄44.

Είναι η κυρίαρχη, τούτη την εποχή, πολιτική θεωρία και τάση στην Ευρώπη με τα γνωστά σε όλους αποτέλεσματα. Η επαγγέλουσα την αυτορύθμιση της αγοράς, την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων και…οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!! Είναι οι οπαδοί του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού δηλ. του καπιταλισμού της καταστροφής!!!

Είναι αυτή η (νεοφιλελεύθερη)πολιτική που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, με τη συμπαράσταση αλλά και την προτροπή των ως άνω νεοφιλελεύθερων (Μητσοτάκη και κόρης αυτού – Ντόρας και των ομοίων τους…Μάνου, Σκυλακάκη κ.λ.π) διευκολύνοντας κάθε λογής απατεώνα εγχώριας και διεθνούς κοπής που θέλει να αγοράσει έναντι πινακίου φακής επιχειρήσεις που έγιναν κερδοφόρες από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.

Είναι αυτή η (νεοφιλελεύθερη) πολιτική του ξεπουλήματος των δημοσίων επιχειρήσεων, της κατάργηση δημοσίων οργανισμών, των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων της κάθετης και οριζόντιας μείωσης των μισθών όσων θα μείνουν μέσω του ενιαίου μισθολογίου, της κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, της άλωσης των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων μέσω της επονομαζόμενης απελευθέρωσής τους, της αλλαγής του φορολογικού συστήματος σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση και της περαιτέρω μείωσης των δαπανών υγείας μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τους.

Με όσο μεγαλύτερη συνέπεια εφαρμόζει η κυβέρνηση τις καταστροφικές οδηγίες ΔΝΤ, ΕΕ και φυσικά των κατ’ επάγγελμα αεριτζήδων του ΣΕΒ, τόσο πιο βαθιά βυθίζεται στην ύφεση η οικονομία, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η φτώχεια για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού και έρχεται πιο κοντά η χρεοκοπία.

Είναι η πολιτική που οδηγεί τους συννέληνες μας στην κοινωνικη και οικονομική εξαθλίωση. Σε θυσίες χωρίς αντίκρυσμα. Σε μια οικονομία που είναι συνεχώς στην περιδίνηση ενός συνεχώς αναπαραγόμενου φαύλου κύκλου της ύφεσης. Σε μας επαφίεται αν θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστρεπτικό τους έργο!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΥΕΤΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ. ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Γιώργος Παπαδάκης

Εκπρόσωπος Τύπου
της ΝΟΔΕ Ηρακλείου ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook