Στις 13 Οκτωβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας ύψους 8 δισ. ευρώ, καθώς τότε θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup για να εξετάσει την έκθεση αξιολόγησης της τρόικα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο γερμανικό Κοινοβούλιο αποκάλυψε πως το συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκληθεί εκτάκτως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου προκειμένου να αποφασίσει για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε επίσης ότι μόνον εφόσον η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους που έχει συμφωνήσει με την τρόικα θα δοθεί η επόμενη δόση στην χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαβεβαιώσει ότι η εκταμίευση θα γίνει εγκαίρως, ανάλογα και με την πορεία των δικών μας ταμειακών αναγκών. «Η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο των ταμειακών αναγκών», έχει δηλώσει προσφάτως.

Σημειώνεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται 2 φορές το μήνα, οι περισσότεροι στις 13 και 27 του μηνός. Επιπλέον προπληρώνονται από τον προηγούμενο μήνα κάθε μισθό όπως ισχύει και για τις συντάξεις. Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον για τις μισθοδοσίες της 13ης Οκτωβρίου η κυβέρνηση έχει λάβει κάθε πρόνοια προκειμένου να αποδοθούν κανονικά.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, οι πληρωμές στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνουν μετά από διάστημα λίγων ημερών, καθώς από την ενδεχόμενη λήψη της απόφασης μέχρι την καταβολή της δόσης μεσολαβεί κάποιο διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook