Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης όπως οι πρόγονοι μας.

Έτσι τον μήνα Οκτώβρη καταναλώνουμε:

Λαχανικά:
αγγούρι, καρότο, κουνουπίδι, μελιτζάνα, ντομάτα, πατάτα, φασολάκια, σέσκουλα, σέλινο, ραδίκια, πράσο, πατζάρι, μαϊντανός, άνιθος, ζοχοί, κολοκύθια, κρεμμύδια φρέσκα, λάπαθα, μανιτάρια, πιπεριές, ραπανάκια, ρόκα

Φρούτα:
σταφύλια, σύκα, πεπόνι, γιαρμάδες, αχλάδι, ρόδι, πορτοκάλι, γκρέιπ φρουτ, κυδώνι, μήλα, λωτοί, ακτινίδια

Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα