Όπως ανέφεραν στον \”ΣΚΑΪ\”, στελέχη του ΥΠΕΚΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα, αρχής γενομένης, ει δυνατόν από το Νοέμβριο.

Τα αυθαίρετα αυτά έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες περιοχές, ανά την επικράτεια και η κατεδάφιση θα ξεκινήσει από τις πολυτελείς κατασκευές και όχι από τα μικρά κτίσματα, που σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

Μάλιστα, οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων αποστέλλουν στο Υπουργείο λίστες με τα αυθαίρετα, για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων και κρίθηκαν οριστικώς κατεδαφιστέα.

Μέχρι στιγμής, στις Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν αποσταλεί περίπου 2.500 οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει, περίπου 700.

Αντιθέτως, η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής έχει αποστείλει λιγότερα από 300 οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες.

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες τηλεπισκόπισης των προστατευόμενων περιοχών, ώστε οι Υπηρεσίες του Υπουργείου και τα Δασαρχεία, να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχει ανεγερθεί εντός των ορίων ευθύνης τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook