Από τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου Γ. Πιτσούλη να τεθεί προς συζήτηση ψήφισμα κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λότζια, παραβρέθηκαν δεκάδες πολίτες μετά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του Χρέους» αλλά και ιδιοκτήτες ταξί που διαμαρτύρονταν για τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να ενταχθεί προς συζήτηση ψήφισμα κατά των μέτρων της κυβέρνησης, συναντώντας όμως την έντονη αντίδραση του προέδρου του Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, ο οποίος είπε πως δεν μπορεί το Σώμα να μετατραπεί σε «βιομηχανία έκδοσης ψηφισμάτων».

Η στάση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων πολιτών, με οξύτατες αντιπαραθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η συνεδρίαση. Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρισκόταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, μέλη του Συλλόγου Ανέργων και πολλοί ιδιοκτήτες ταξί.

Οξύτατη ήταν και η αντιπαράθεση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρυπίδη Κουκιαδάκη, με τους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι επίσης ζητούσαν την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

«Να ορίσουμε μια μέρα έκδοσης ψηφισμάτων» είπε ο κ. Κουκιαδάκης φράση που εκλήφθηκε ως ειρωνία από τους παρευρισκόμενους πολίτες, οι οποίοι καταφέρθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του ίδιου και της πλειοψηφούσας παράταξης.

Τελικώς το Συμβούλιο δεν ενέκρινε τη συζήτηση του θέματος και μετά από αρκετή ώρα προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με κεντρικότερα τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της Περιφέρειας και σχετικά με την τουριστική προβολή του νησιού.

Ωστόσο, πριν συνεχιστεί η συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Αγγελάκη και Νίκος Ρίζος, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για γελοιότητες από πλευράς του προεδρείου και της πλειοψηφίας.

Τη στάση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και του προέδρου του Σώματος καταδίκασε και η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, ο επικεφαλής της οποίας Στέλιος Ορφανός είχε επίσης ζητήσει την συζήτηση επί των οικονομικών μέτρων και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.