Η φινλανδική Nokia, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα καταργήσει 3.500 θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι περισσότερες αντιστοιχούν σε ένα εργοστάσιο στη Ρουμανία που κλείνει.

Η εταιρία εκτιμά ότι 2.200 εργαζόμενοι χάσουν τις θέσεις τους μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στην Κλουζ στα τέλη της χρονιάς.

Η Nokia δήλωσε ότι κλείνει το ρουμανικό εργοστάσιο επειδή τα εργοστάσιά της στην Ασία παράγουν μεγαλύτερο όγκο συσκευών και βρίσκονται πλησιέστερα στις ασιατικές αγορές.

«Πρέπει να κάνουμε επώδυνα αλλά απαραίτητα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το εργατικό μας δυναμικό και τη λειτουργία μας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia Στίβεν Έλοπ.

Οι υπόλοιπες 1.300 θέσεις που καταργούνται αντιστοιχούν στο εμπορικό και σε άλλα τμήματα και αφορούν εργαζόμενους στη Γερμανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην έδρα της εταιρείας, τη Φινλανδία.

Η εταιρία πρόκειται επίσης να επανεξετάσει τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας των εργοστασίων της στις πόλεις Σάλο (Φινλανδία), Κόμαρομ, (Ουγγαρία), και Ρεϊνόσα (Μεξικό).

Η Νokia πασχίζει σήμερα να ανακτήσει την άλλοτε κυρίαρχη θέση της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, καθώς η Apple και η Google την έχουν πια ξεπεράσει όσον αφορά τα smartphones.

Νωρίτερα φέτος η φινλανδική εταιρεία σύνηψε συμφωνία συνεργασίας με τη Microsoft, προκειμένου να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows Phone στα «έξυπνα» κινητά της. Πρόκειται έτσι να αποσύρει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το Symbian, του οποίου το μερίδιο στην αγορά έχει συρρικνωθεί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook