Στην άμεση αγορά δυο ακινήτων προχωράει ο Δήμος Γόρτυνας, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την κατασκευή του έργου «Μονάδα εγκατάστασης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων οικισμών Μεγάλης Βρύσης, Πρεβελιανών, Αγίου Θωμά και Αδρακτίων».

Μετά από αναζήτηση μακράς διαρκείας, ο Δήμος Γόρτυνας κατέληξε στην λύση της αγοράς των δύο όμορων ακινήτων συνολικής έκτασης 3.679,53 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία βρίσκονται στην θέση «Συγγέλου Αλώνι», της περιφέρειας της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας. Η αγορά των παραπάνω ακινήτων θα γίνει με ιδία έσοδα του Δήμου και αναμένεται να στοιχίσει συνολικά 24.650 ευρώ (περίπου 12.819 ευρώ το πρώτο και 11.833 ευρώ το δεύτερο).

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης τα συγκεκριμένα ακίνητα ήταν τα μοναδικά κατάλληλα στην ευρύτερη περιοχή, που θεωρήθηκαν κατάλληλα από τους μηχανικούς του ΟΑΝΑΚ, που εκπονεί την σχετική μελέτη, για την εκτέλεση του έργου «Μονάδα εγκατάστασης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων οικισμών Μεγάλης Βρύσης, Πρεβελιανών, Αγίου Θωμά και Αρδακτίων».

«Το 2009 ανατέθηκε στον ΟΑΝΑΚ εν λόγο μελέτη και πλέον βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Στόχος μας είναι να δρομολογηθεί η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Με την απόφασή μας να αγοράσουμε την έκταση όπου θα γίνει η μονάδα επεξεργασίας που θα καλύπτει τον Άγιο Θωμά, τη Μεγάλη Βρύση, τα Πρεβελιανά και τα Αδράκτια, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα μας υποδείχθηκαν ως τα πλέον κατάλληλα και γι’ αυτό προχωρήσαμε άμεσα στην κατάθεση προτάσεων στους ιδιοκτήτες τους. Αφού συναίνεσαν, λάβαμε απόφαση σαν Δημοτικό Συμβούλιο για την απόκτηση τους και πλέον περιμένουμε τον ΟΑΝΑΚ να ολοκληρώσει την μελέτη ώστε να μπορέσουμε κατόπιν να υποβάλουμε πρόταση για να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Στόχος μας είναι η κατασκευή ανάλογων υποδομών σε όλους τους οικισμούς, με προτεραιότητα οι τουριστικές περιοχές όπως ο Λέντας αλλά και τα μεγάλα χωριά, κυρίως του πρώην Δήμου Γόρτυνας, οι Αγίοι Δέκα, η Βαγιονιά και οι Γκαγκάλες» ήταν τα λόγια του κ. Σχοιναράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook