Εξαιρετικά θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος την έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία από την γερμανική Βουλή της συμφωνίας για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και των κονδυλίων του Προσωρινού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF).

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, ερωτηθείς σχετικά, και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε επίσης το θετικό αποτέλεσμα στη γερμανική Βουλή με το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε, όπως είπε, διεθνώς «πολύ καθαρά και αποφασιστικά» μηνύματα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης και οι οποίες «δεν είναι υποχρεώσεις έναντι της τρόικας και των θεσμικών της εταίρων και πιστωτών, αλλά υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια της χώρα και κυρίως απέναντι στις νέες γενιές».

Σημειώνεται ότι την ικανοποίησή της και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ψήφιση από το γερμανικό Κοινοβούλιο της ενίσχυσης του EFSF, υπογραμμίζοντας ότι ελπίζει ότι θα ψηφιστεί από όλα τα κράτη-μέλη της Eυρωζώνης ως τα μέσα Οκτωβρίου.

«Επιδοκιμάζουμε αυτό το νέο πράσινο φως που δόθηκε στην ενίσχυση του ΕΤΧΣ, μετά τη Φινλανδία χθες και τη Σλοβενία προχθές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν.

«Είμαστε πεπεισμένοι για το γεγονός ότι η ενίσχυση του ΕΤΧΣ θα μπορέσει να οριστικοποιηθεί ως τα μέσα του Οκτωβρίου», συνέχισε, καθώς έξι χώρες αναμένεται ακόμη να δώσουν το πράσινο φως στην ενίσχυση του EFSF.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook