Οι έλεγχοι τραπεζικών καταθέσεων από το ΣΔΟΕ είναι πλέον γεγονός, γεγονός είναι ότι στο “μάτι” μπαίνουν πρώτοι όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα όσα δήλωσαν στην εφορία.

Από το καλοκαίρι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες όταν τους ζητείται να “ανοίγουν” τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ύποπτων για φοροδιαφυγή.

Ήδη το ΣΔΟΕ έχει κάνει σχεδόν 4.000 αιτήσεις.

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι με τους πρώτους 130 λογαριασμούς που άνοιξαν έπεσαν… καμπάνες πάνω από 100.000.000 εκατομμύρια καθώς πολύ απλά ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε και τις καταθέσεις τους.

Πολλοί που είχαν κάνει ψευδείς δηλώσεις ότι απέκτησαν κάποιο περιουσιακό στοιχείο μετά από πώληση ενός άλλου περιουσιακού στοιχείου, έπεσαν σε άλλη “παγίδα” του ΣΔΟΕ, με μια απλή έρευνα στο TAXIS διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κάνει κάτι τέτοιο και έτσι … έπεσε και δεύτερη καμπάνα.

Σύμφωνα με την espresso υπήρξε κάποιος που δήλωσε ότι αγόρασε υπερπολυτελές αυτοκίνητο αξίας 70.000 ευρώ, μετά από πώληση οικοπέδου αξίας 120.000 ευρώ. Όταν έγινε η σχετική διασταύρωση στοιχείων αποδείχθηκε ότι το … οικόπεδο δεν υπήρχε και έτσι η φοροδιαφυγή αποκαλύφθηκε και επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.

Κάτι φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsit.gr, πως έχει αρχίσει να κινείται…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook