«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, ώστε να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα της στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου”, αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσής απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Ρεθύμνου της ΝΔ κ.Όλγας Κεφαλογιάννη.

Αναλυτικά στην απάντηση του κ.Παπουτσή αναφέρονται τα εξής :

«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, σας γνωρίζουμε ότι, η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης μετά των Υπηρεσιών έδρας στεγάζονται σε δημόσιο κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.400 τ.μ. (ισόγειο και 1ος όροφος), που δεν καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες. Το κτίριο είναι παλαιάς κατασκευής, στερούμενο επαρκών και κατάλληλων χώρων, το οποίο δεν επιδέχεται επισκευαστικών παρεμβάσεων.

Για την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, αποφασίστηκε την 01-09-2008 από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, η κατασκευή του κτιρίου μέσω ΣΔΙΤ για τη στέγαση της εν λόγω Υπηρεσίας.

Το κτίριο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε οικοπεδική έκταση επιφάνειας 3.004 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου Ρεθύμνης, που βρίσκεται στην τοποθεσία Παπούρα Μισσιρίων, με αντιστάθμισμα να δοθεί κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο το δημόσιο ακίνητο που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και χρησιμοποιείται για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης.

Στο συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης (Σ.Δ.1), παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής κτιρίου συνολικής επιφάνειας 3.004 τ.μ., η οποία δεν καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες των υπό στέγαση Υπηρεσιών.

Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης γνωμοδότησε θετικά υπέρ της αύξησης του Σ.Δ. σε 1,4, με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής κτιρίου 4.205,6 τ.μ., που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των Υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, ανασυντάχθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα αυτών, που στάλθηκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Ωστόσο, σας ενημερώνουμε ότι για το εν λόγω ακίνητο ανέκυψε επιπλέον πρόβλημα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνου και ιδιωτών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής απόφασης από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Κατόπιν τούτων, το Υπουργείο μας εξετάζει και άλλες εναλλακτικές λύσεις ώστε να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα της στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook