Τελευταία ενημέρωση 15:29

Δύο ένοπλες ληστείες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία ώρα στο Ηράκλειο. Μια σε βάρος ενός πολίτη που έκανε ανάληψη χρημάτων απο τράπεζα και μια σε βάρος χρηματαποστολής.

 Η πρώτη έγινε περίπου στις 12 το μεσημέρι σε βάρος ενός Αλβανού ο οποίος πήγε στο υποκατάστημα της ΑΤΕ που βρίσκεται στο ΠΑΓΝΗ και έκανε ανάληψη 11.500 ευρώ.
'Ομως ενώ πήγαινε στο αυτοκίνητό του, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι τον υποχρέωσαν να μπεί μέσα. Στην συνέχεια με την απειλή των όπλων, τον ανάγκασαν να κατευθυνθεί στο Καβροχώρι όπου του πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με μια μοτοσυκλέτα.

Λιγότερο απο μια ώρα μετά απο αυτή την ληστεία, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη στις Βασιλειές Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου στην 1 μμ, τρείς κουκουλοφόροι με βαρύ οπλισμό (Καλάσνικοφ και πιστόλια)  έστησαν ενέδρα σε αυτοκίνητο χρηματαποστολής λίγο πριν το χωριό Βασιλειές.

 Αφού έκλεισαν τον δρόμο στο όχημα με δύο αυτοκίνητα, κατέβηκαν,έσπασαν το παρμπριζ του αυτοκινήτου και ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους να κατεβούν.

Στην συνέχεια με αστραπιαίες κινήσεις παραβίασαν την πίσω πόρτα του οχήματος της χρηματαποστολής, άρπαξαν τους σάκκους με τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στα δικά τους αυτοκίνητα (εννοείται κλεμμένα)  και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στους σάκκους υπήρχαν περισσότερα απο 800.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου έχουν τεθεί σε συναγερμό εξαπολύοντας πραγματικό ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.