Ικανότητες αθλητών της… άρσης βαρών πρέπει να είχαν οι άγνωστοι διαρρήκτες που εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην Αμαλιάδα για να «σηκώσουν» σε ύψος ενάμισι μέτρου ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 200 κιλών! Οι κόποι τους, πάντως, ανταμείφθηκαν με τον πραγματικό θησαυρό που περιείχε.

Οι δράστες πρέπει να γνώριζαν την ύπαρξη του μεταλλικού κουτιού και περίμεναν να φύγουν για το μαγαζί τους ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην περιοχή Παλούκι και η σύζυγός του. Διέρρηξαν την πόρτα της κουζίνας με έναν λοστό και ερεύνησαν ένα- ένα όλα τα δωμάτια, αναζητώντας τον στόχο τους. Όταν βρήκαν το χρηματοκιβώτιο, έριξαν στο δάπεδο μια κουβέρτα και το κύλησαν πάνω της για να το βγάλουν από το σπίτι, ώστε να το φορτώσουν σε κάποιο όχημα που πιθανότατα είχαν μαζί τους. Στην αυλόπορτα, όπως αναφέρει το protothema.gr, τα βρήκαν… σκούρα καθώς δεν κατάφεραν να την παραβιάσουν!

Έτσι, αναγκάστηκαν να σηκώσουν στα χέρια το… ασήκωτο χρηματοκιβώτιο και το περάσουν πάνω από τον φράκτη αφήνοντάς το να πέσει στην εξωτερική πλευρά, όπου βρέθηκε το ίχνος που άφησε πέφτοντας! Έπειτα, το… ξανασήκωσαν για να το φορτώσουν στο μέσο διαφυγής τους και εξαφανίστηκαν. Μέσα, υπήρχαν δεκάδες χρυσαφικά και κοσμήματα της οικογένειας, που η αξία τους ξεπερνά τα 60.000 ευρώ! Οι άγνωστοι κλέφτες αποδείχθηκαν επαγγελματίες, αφού δεν άφησαν πίσω τους το παραμικρό ίχνος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook