Ανοιχτό ιατρείο για δωρεάν εξετάσεις σε ηλικιωμένους θα λειτουργήσει στον ισόγειο χώρο της Περιφέρειας Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας) την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας «Για την Τρίτη Ηλικία» (1η Οκτωβρίου).

Για την συγκεκριμένη δράση δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια με την παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, του ιατρού στο ΠΑΓΝΗ (γηρίατρου) Συμεών Παναγιωτάκη και της προέδρου της εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών «Αλληλεγγύη» Ιωάννας Κορτσιδάκη.

Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα οι ηλικιωμένοι που θα επισκεφθούν το ανοιχτό ιατρείο στην Περιφέρεια θα κάνουν δωρεάν εξετάσεις για χοληστερίνη και ζάχαρο, όπως επίσης εξέταση για ανίχνευση συμπτωμάτων κατάθλιψης και απώλειας μνήμης.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιατρός Γιώργος Πιτσούλης, «η τρίτη ηλικία αποτελεί το σοφότερο κομμάτι της κοινωνίας μας και οι γνώσεις και οι εμπειρίες της είναι πυξίδα για τη νεολαία. Οφείλουμε λοιπόν να τους ανταποδώσουμε το σεβασμό που τους αρμόζει, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τους προσφέρουμε ένα ‘ευχαριστώ’ για όσα έχουν κάνει για εμάς μέχρι σήμερα».

Ο ιατρός Συμεών Παναγιωτάκης και η εκπρόσωπος της εταιρείας «Αλτσχάιμερ» Ιωάννα Κορτσιδάκη υπογράμμισαν ότι μέσα από την πρωτοβουλία της Δευτέρας στόχος είναι να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το πρόβλημα της νόσου ενώ θα δίνονται επίσης εξατομικευμένες οδηγίες και θα μοιρασθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook