Μία κάπως «ανατρεπτική» λύση φαίνεται πως βρήκε η βρετανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση της χώρας: Θα ζητήσει από τους οδηγούς να επιταχύνουν στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

«Τώρα ήρθε η ώρα να εισέλθει η χώρα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας των παγκόσμιων οικονομιών και να αναθεωρήσουμε το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους- που ισχύει σχεδόν τα τελευταία 50 χρόνια και είναι παρωχημένο- χάρη στα τεράστια επιτεύγματα στο θέμα της ασφάλειας και της τεχνολογίας της οδήγησης», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Φίλιπ Χάμοντ.

Το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους της Βρετανίας, όπως αναφέρει το newsbeast.gr, είναι 70 μίλια την ώρα, δηλαδή 120 χιλιόμετρα, μικρότερο από πολλές χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης.

«Από την αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους σε 80 μίλια θα προκύψουν οικονομικά οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών μέσω του λιγότερου χρόνου που θα απαιτείται για τις μετακινήσεις. Επομένως θα αποφασίσουμε αργότερα μέσα στο χρόνο για την αύξηση του ορίου για να βάλουμε τη Βρετανία σε τροχιά ανάπτυξης» είπε ο Χάμοντ.

Το εν λόγω σχέδιο,«οδηγείτε γρηγορότερα», καταδίκασαν οι περιβαλλοντιστές που υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης και περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook