Με στόχο τη δημιουργία της πρώτης επίσημης και πιστοποιημένης λίστας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, άρχισαν οι διαδικασίες του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» στο Δήμο Φαιστού.

Η πρώτη συνεδρίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Μοιρών, παρουσία της Δημάρχου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αλλά και του υπεύθυνου προγράμματος και εκπαιδευτή του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στέλιου Βερνίκου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 46 εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση του πρόκειται να ενταχθούν στην πρώτη «Πιστοποιημένη Ομάδα Εθελοντών Δήμου Φαιστού» από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πριν την έναρξη των διαδικασιών του προγράμματος, η δήμαρχος Φαιστού κήρυξε την επίσημη έναρξη του, πραγματοποιώντας σύντομο χαιρετισμό. Η κ. Πετρακογιώργη έδωσε έμφαση στο γεγονός ενεργού συμμετοχής των δημοτών, τονίζοντας πως «οι πολίτες και οι φορείς της περιοχής δίνουν όλο τους το είναι και βοηθούν στο μέγιστο βαθμό το Δήμο Φαιστού». Η δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν συμμετάσχει εθελοντικά σε διάφορες δράσεις για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της περιοχής, κρίνοντας ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός δημιουργίας μιας πιστοποιημένης λίστας εθελοντών, με την έγκριση μάλιστα του Κράτους και της Γενικής Γραμματείας.

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος ανέλυσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» Στέλιος Βερνίκος, επισημαίνοντας το πόσο πολύπλευρη μόρφωση κι εκπαίδευση παρέχεται μέσα από αυτό.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 100 ωρών, ενώ αναμένεται στο Δήμο Φαιστού να ολοκληρωθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook