Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο ΟΦΗ κρίθηκε αθώος για την υπόθεση που κατηγορούνταν για το περσινό ματς με την Ηλιούπολη στην Αθήνα. 

Οι πρώτες πληροφορίες που δικαίωναν την κρητική ομάδα και το Νίκο Μαχλά ήταν απόλυτα έγκυρες καθώς λίγο μετά τις 9.30 η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε και επίσημα την αθώωση της ΠΑΕ ΟΦΗ , του Νίκου Μαχλά αλλά και του Ηρακλή Νύχταρη που αποδείχθηκε ότι ούτε μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι , ούτε αφανής ιδιοκτήτης της. 

Παράλληλα αθώοι κρίθηκαν τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο πρόεδρος της ομάδας της Ηπείρου κ. Γ. Χριστοβασίλης ενώ κακά ήταν τα μαντάτα για τον Αστέρα Τρίπολης καθώς  η Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκα επέβαλε την ποινή του υποβιβασμού στην ομάδα του Αστέρα με χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ , και στον πρόεδρο της ομάδας Γ. Μποροβήλο την ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα τρία χρόνια, την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους επίσης για 3 χρόνια καθώς και το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα για τις σημερινές εκδικάσεις : 

Α) Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:  «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ΄ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ΄ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ.» 

Β) ΠΑΕ ΟΦΗ, Η.Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν.Μαχλά (Πρόεδρο) : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Κρίνει ατιμώρητο τον 1ο εγκαλούμενο ελλείψει δικαιοδοσίας λόγω του ότι δεν απεδείχθη η ιδιότητα του ως αφανούς εταίρου της 3ης εγκαλουμένης.             Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη η συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 3η εγκαλουμένη διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στις αποδιδόμενες σ΄ αυτήν πράξεις».

Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο) : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». 

«Κρίνει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τους 1ο (Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη), 2ο (Χρήστο Κανελλάκη) και 5η (ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) και παραπέμπει την υπόθεση ως προς αυτούς στον αρμόδιο Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για την εισαγωγή της υπόθεσης στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η 5η εγκαλουμένη ΠΑΕ.      

Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 4η εγκαλουμένη λόγω του ότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στην αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη»