Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας \’Αχμεντ Ουγιάχια ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κατά 20% του κατώτερου μισθού στη χώρα από τον ερχόμενο Ιανουάριο, με την οποία ανεβαίνει σε ποσό αντίστοιχο με 180 ευρώ από τα 150 που είναι σήμερα.

\”Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% (η αύξηση θα ισχύσει τον Ιανουάριο του 2012) έπειτα από την αύξησή του κατά 30% το Δεκέμβριο του 2009. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, αυξήθηκε κατά 50%\”, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη στο Αλγέρι ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους εργοδότες και το επίσημο συνδικάτο της χώρας. Στη συνάντηση αυτή μετείχαν ο πρωθυπουργός, τον οποίο πλαισίωναν πέντε υπουργοί, επτά οργανώσεις εργοδοτών και η Γενική Ένωση Αλγερινών Εργαζομένων (UGTA) που είναι το επίσημο συνδικάτο.

Τα αυτόνομα συνδικάτα, που πλειοψηφούν στο δημόσιο τομέα και που αμφισβητούν την εκπροσώπηση του UGTA, δεν είχαν προσκληθεί στη συνάντηση αυτή. Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης αυτής βρισκόντουσαν οκτώ θέματα. Εκτός από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αυτά αφορούσαν την προστασία της εθνικής παραγωγής, το θέμα των συντάξεων ή ακόμη την αποτίμηση των μέτρων που αποφασίστηκαν κατά την τελευταία τριμερή συνάντηση του Μαΐου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook