Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόπλων – αγνώστων μέχρι στιγμής – ληστών, οι οποίοι χθες  το μεσημέρι, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, βαριοπούλας, τροχού κοπής μετάλλων και δύο κλεμμένων Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων λήστεψαν όχημα χρηματαποστολής με λεία 1.060.000 ευρώ.

Οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες φορώντας κουκούλες και χρησιμοποιώντας τα δύο κλεμμένα φορτηγά συγκρούσθηκαν, σε βοηθητική οδό της διαδρομής, με το όχημα της χρηματαποστολής, μπροστά και πίσω, και το ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια, με βαριοπούλα έσπασαν το μπροστινό υαλοπίνακα (παρμπρίζ) και με την χρήση πυροβόλου όπλου ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους – προσωπικό ασφαλείας της χρηματαποστολής.

Αμέσως μετά και με αστραπιαίες κινήσεις, με αυτοτροφοδοτούμενο τροχό κοπής μετάλλων, έκοψαν τη πίσω πόρτα του οχήματος και αφαίρεσαν δέκα τέσσερα (14) σακίδια που περιείχαν το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου εξήντα χιλιάδων (1.060.000) ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το ένα από τα κλεμμένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, το οποίο εγκατέλειψαν σε αγροτεμάχιο της ίδιας περιοχής,κοντά στο χωριό Βασιλειές,  μαζί με ένα ασφαλισμένο σακίδιο της εταιρείας που περιείχε συσκευή δορυφορικού εντοπισμού (GPS) σε λειτουργία.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει στις αστυνομικές αρχές ουσιαστικές υποψίες πως οι ληστές είχαν πληροφόρηση για την ύπαρξη του παγιδευμένου σάκου και έτσι φρόντισαν να τον ξεφορτωθούν.

Για τα δυο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, έχει δηλωθεί κλοπή την 06/09/2011 και 30/09/2011, ενώ ήδη απο χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να γίνουν \”φύλλο και φτερό\” απο τους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook