Oι εργασίες της διημερίδας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά αρχίζουν αύριο Κυριακή 2/10 το απόγευμα σε αίθουσα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

 Την Κυριακή το απόγευμα (19.00 ώρα) η ημερίδα είναι αφιερωμένη στους γονείς, ενώ τη Δευτέρα το πρωί (10.00 ώρα) είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Στη αυριανή εκδήλωση θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.

Η διημερίδα, που αποτελεί μέρος του δεύτερου κύκλου ενημέρωσης γονέων και παιδιών στις νέες τεχνολογίες και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ασφαλή χρήση του διαδικτύου, διεξάγεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές.

Έμπειροι αξιωματικοί και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα παρουσιάσουν τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή θα αναλυθούν οι ηλεκτρονικοί κίνδυνοι και ο τρόποι αντιμετώπισής τους.

Σημειώνεται ότι, οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cybercrimeunit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook