Η προοπτική να γίνουν τα Χανιά αλλά και η Κρήτη ολόκληρη, από τους πρώτους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας, ανέδειξε εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Νομών Χανίων - Ρεθύμνης και το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας στο ΕΒΕΧ.

Η σωστή προώθηση λοιπόν εμφιαλωμένου και χύμα κρασιού είναι μια πρώτη αναγκαία ενέργεια προκειμένου να τονωθούν οι πωλήσεις των οινοπαραγωγών αλλά ταυτόχρονα να διαφημιστούν τα συνοδευτικά τοπικά φαγητά και γεύσεις, όπως διαπιστώνει ο κ.Γιάννης Αποστολάκης, μέλος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας και σεφ του ΜΑΪΧ.

Μια τέτοια προοπτική θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την τοπική οικονομία ενώ γίνεται όλο και πιο πιθανή καθώς η ζήτηση για διακοπές που συνδυάζουν στοιχεία παράδοσης και αυθεντικότητας αυξάνει διαρκώς.