Σε  48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ενώ προειδοποιούν και για επ΄αόριστον απεργία, αν δεν λάβουν σαφείς απαντήσεις για το χρόνο πληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης ενώ οι 170 εργαζόμενοι που παραμένουν από το Δεκέμβριο απλήρωτοι δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους ανήκουν καθώς οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση, τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην Ένωση, αν μέχρι της 31 Οκτωβρίου δεν έχει εκταμιεύσει το σύνολο των εγκεκριμένων δανείων, τότε θα χάσει τα χρήματα αυτά, όπως προβλέπει η σύμβαση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και τότε η αποπληρωμή τους θα είναι αδύνατη.

Να σημειωθεί  ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου η διοίκηση του σωματείου θα επιδιώξει συνάντηση με το προεδρείο και τη διεύθυνση της Ένωσης.

Αν οι απαντήσεις δεν είναι σαφείς και δεν δοθούν μια φορά ακόμα χρήματα, τότε το σωματείο των Εργαζομένων στην ΕΑΣΗ προσανατολίζεται, βάσει των αποφάσεων της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. να προχωρήσει και σε απεργία διαρκείας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook