Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 3/11 οι γονείς με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Ιεράπετρας, καθώς έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις στα σχολεία καθιστούν την έννοια της εκπαίδευσης κενό γράμμα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και μαθητών επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κλινάκη στο Ηράκλειο διεκδικώντας τη λύση για τα παρακάτω προβλήματα:

Την απαράδεκτη έλλειψη των βιβλίων.
Τα πολυάριθμα τμήματα
Την άμεση χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών.
Το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων Δημοτικών μας σχολείων.
Την έλλειψη διαφόρων ειδικοτήτων στα αναμορφωμένα Δημοτικά Σχολεία
Την έλλειψη γυμναστών στο αθλητικό γυμνάσιο και λύκειο και τηδυνατότητα συμμετοχής των μαθητών, λόγω κατάργησης του τμήματος τένις στα τμήματα στίβου και μπάσκετ.
την επιμόρφωση των καθηγητών για τα projects
Τις παραγγελίες στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για θρανία καρέκλες και Η/Υ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "επειδή στα προβλήματα μας δεν δόθηκαν λύσεις , οι μαθητές ξεκίνησαν καταλήψεις στα Λύκεια της πόλης μας. Εμείς οι γονείς στη Γενική μας Συνέλευση, αποφασίσαμε να παροτρύνουμε τα παιδιά μας ώστε τα Σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, και να αγωνιστούμε εμείς για τα υπάρχοντα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης .

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσθηκε να γίνει ένα Συντονιστικό Όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν οι πρόεδροι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, της ΕΛΜΕ Λασιθίου , των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τρεις εκπρόσωποι των μαθητών.

Το Συντονιστικό Όργανο θα συνεδριάσει ανοικτά για όλους το Σάββατο 1/11/2011 στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας στις 7μ.μ. προκειμένου να οργανώσει την συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας, που θα γίνει στην πλατεία Ιεράπετρας την ΔΕΥΤΕΡΑ 3/11/2011 στις 9.30 το πρωί.

Καλούμε όλους τους γονείς σε ετοιμότητα, σε συνεχή επαγρύπνηση.

Πορευόμαστε ΜΑΖΙ με τα παιδιά μας και δίνουμε τον αγώνα που είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε, αντί να σκύβουμε το κεφάλι που το βαραίνουν οι ενοχές των επιλογών μας.

Κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια και υποσχόμαστε να δώσουμε ένα δίκαιο αγώνα για τη δημόσια δωρεάν παιδεία που το κράτος είναι υποχρεωμένο να μας παρέχει.

Για τη δυνατότητα να ονειρευτούν ένα καλλίτερο αύριο και μια ανθρωπινή ζωή!!!!"