Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας με πλοκάμια σε ολόκληρη τη χώρα εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως δήλωσε από τα Χανιά ο διοικητής της Υπηρεσίας Μανώλης Σφακιανάκης, στο κύκλωμα εμπλέκονται τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσά τους και κρητικοί.

Πρόκειται για άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, επιστήμονες, επιχειρηματίες, εμπόρους, αγρότες ακόμα και δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων τους έβλεπαν στην οθόνη το ανατριχιαστικό θέαμα.

Όσο για το υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι ιδιαίτερα αποτρόπαιο και περιέχει βίντεο και εικόνες ακόμα και με βιασμούς παιδιών σε πολύ μικρή ηλικίας, ενώ διακινείται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για παιδόφιλους που απαιτεί ειδική πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Να σημειωθεί ότι αυτή η ιστοσελίδα εντοπίστηκε αρχικά από την Ιντερπόλ και μάλιστα με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς διαθέτει σχετική τεχνογνωσία.

Ειδικό πρόγραμμα για την ανίχνευση υλικό παιδικής πορνογραφίας

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σφακιανάκης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προμηθευτεί ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ανιχνεύει ό,τι κινείται μέσα στο δίκτυο και αφορά παιδική πορνογραφία.

«Έτσι, λοιπόν, οι εντός εισαγωγικών κύριοι εντοπίστηκαν και αυτή τη στιγμή είναι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι από τα μεγαλύτερα κυκλώματα, που έχουμε εντοπίσει».

Η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχουν γίνει, από το 2004 έως σήμερα, 680 συλλήψεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook