Ένοπλοι απήγαγαν στη διάρκεια της νύχτας μία ηλικιωμένη Γαλλίδα στο νησί Μάντα της Κένυας, κοντά στο τουριστικό θέρετρο Λάμου. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τη διάσωσή της.

Η γυναίκα, που θεωρείται ότι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, δέχθηκε επίθεση την ώρα που βρισκόταν σε ένα μπάνγκαλοου στο Ρας Κιτάου.

Σύμφωνα με το in.gr, εννέα άτομα εισήλθαν στο μπάνγκαλοου όπου διέμενε, πυροβολώντας στον αέρα. Στη συνέχεια την πήραν μαζί τους.

Την απαγωγή της επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας στην Κένυα, οι απαγωγείς κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τη γειτονική Σομαλία και η αστυνομία της Κένυας έστειλε ένα ελικόπτερο για την καταδίωξή τους.

Ο υπουργός Τουρισμού της Κένυας δήλωσε ότι τους ενόπλους καταδιώκουν δύο σκάφη της ακτοφυλακής της Κένυας, τα οποία μάλιστα κατάφεραν να περικυκλώσουν το σκάφος που μεταφέρει την Γαλλίδα. Οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις Αρχές της Κένυας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μπερνάρ Βαλερό, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Η αστυνομία της Κένυας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν πρόκειται για πειρατές ή ισλαμιστές αντάρτες Shebab της νότιας Σομαλίας ή για μια τοπική συμμορία.

Η απαγωγή έλαβε χώρα στην περιοχή, όπου μια τον περασμένο μήνα απήχθη μια Βρετανίδα και ο Βρετανός σύζυγός της δολοφονήθηκε,

Το ζευγάρι των 50χρονων Βρετανών δέχθηκε επίθεση μέσα στη νύχτα στο μπάνγκαλοου του πολυτελούς ξενοδοχείου Kiwayu Safari Village, περίπου πενήντα χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα του νησιού Λάμου.

«Ο πρεσβευτής μας και το επιτελείο του καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση της συμπατριώτισσας μας, που είναι πολύ γνωστή στην πρεσβεία μας και χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε τοπικό επίπεδο» πρόσθεσε ο Μπερνάρ Βαλερό. 

Ο εκπρόσωπος του Quai d 'Orsay επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες από τοπικές πηγές ότι πρόκειται για μια γυναίκα συνταξιούχο, που ζει στην Κένυα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, που επιστρέφει «περιστασιακά» στη Γαλλία όπου έχει οικογένεια.