Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 κατηγορίας κερδίζοντας στην πρεμιέρα στο Κλειστό του ΒΑΚ τον Πανελευσινιακό με 78-62.

Το συγκρότημα του Β. Βλάχου ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα τους Λιούις, Μπάρδα, Παναγάκη και Σιζόπουλου και πήρε σχετικά άνετα τη νίκη ανοίγοντας την υπέρ του διαφορά κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο όπου το έκλεισε με διαφορά 14 πόντων προηγούμενος με 55-41.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα και με πολλά άστοχα σουτ δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και για αυτό το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε ισόπαλους 10-10 ΟΦΗ και Πανελευσιανιακό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να πάρει μια διαφορά αλλά τον Πανελευσιανιακό να παραμένει στο παιχνίδι κυρίως χάρη στην πολύ καλή παρουσία του Κυριακόπουλου.

Ο ΟΦΗ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας διαφορά έξι πόντων (33-27) και μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο για να ανοίξει την διαφορά κάτι που το κατάφερε κυρίως με τις προσπάθειες του Λιούις και του Κατιάκου. Το συγκρότημα του Β. Βλάχου ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όταν ο Παναγάκης με δύο απανωτά τρίποντα εκτόξευσε την διαφορά στους 14 πόντους με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με 55-41.

Η διαφορά αυτή έδωσε την δυνατότητα στον ΟΦΗ να παίξει πιο άνετα στο τελευταίο δεκάλεπτο, να τρέξει στο γήπεδο και να δημιουργήσει ωραίες φάσεις που ικανοποίησαν και τον κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΟΦΗ στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ο Μπάρδας που πέτυχε οκτώ πόντους και τον ακολούθησε σε απόδοση και ο Λιούις που σημείωσε έξι πόντους για να έρθει άνετα το τελικό 78-62 στο τέλος για τον ΟΦΗ.

Πρώτος σκόρερ για τον ΟΦΗ ήταν ο Αμερικανός Λιούις που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του με την κρητική ομάδα πετυχαίνοντας 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση και παραγωγή πόντων ο Σιζόπουλος που σημείωσε 15 πόντους. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξαν και οι Μπάρδας και Παναγάκης που σε κρίσιμα σημεία του αγώνα πέτυχαν κρίσιμα καλάθια.

Από τον Πανελευσινιακό ξεχώρισε ο Κυριακόπουλος που ήταν και ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα σημειώνοντας 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα : 10-10, 33-27, 55-41, 78-62

ΟΦΗ : Μπάρδας 14 (1), Λιούις 19, Σκαμνάκης, Σιζόπουλος 15 (3), Παναγάκης 10 (2), Μπαλάφας, Κερασοβίτης, Τουντζιαράκης 8, Κατιάκος 12.

Πανελευσινιακός : Κυριακόπουλος 17, Νίκου 6, Κουκουράβας 2, Μαγκουνής 5, Βούλγαρης 5 (1), Μπαλάφας, Δεληγιάννης 12, Μαναβόπουλος 7 (1), Κωνσταντακόπουλος, Γιαννουλάκος 4, Μαντζιώρης 4.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook