Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στο κρητικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο «Γεντί Κουλέ» παρουσία περίπου 7.000 φιλάθλων επικρατώντας με 1-0.

Το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τον Εργοτέλη που έδειξε κακό πρόσωπο στο επιθετικό κομμάτι και μέτρια εικόνα στην άμυνα. Από την άλλη ο ΟΦΗ έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Σουμπίνιο κυρίως στο πρώτος μέρος μαζί με τον Σίσιτς και τον Παπουλή στο δεύτερο κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει πάνω από ένα γκολ και το σκορ βάση της εξέλιξης του αγώνα τον αδικεί.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του ΟΦΗ ήταν ο Μίρνες Σίσιτς που έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα της κρητικής ομάδας και πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση στο 30΄ με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγώνα και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια αν στο 2΄ η κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς μετά το φάουλ του Φραγκουλάκη δεν περνούσε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κάρολ. Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο όπου ο Εργοτέλης έδειχνε να πατάει καλύτερα από τον ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ισορρόπησε το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Σουμπίνιο απείλησε για πρώτη φορά στο 19΄ με το σουτ του Βραζιλιάνου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πίρσον.

Η ανοδική πορεία του ΟΦΗ στο παιχνίδι καρποφώρησε στο 30΄ όταν μετά από κόρνερ του Σουμπίνιο που εκτελέστηκε πλασαριστά ο Παπουλής έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά ο Γεωργίου έπιασε την κεφαλιά πασάροντας ουσιαστικά στον ξεχασμένο μέσα στην περιοχή Σίσιτς που ανενόχλητος με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν με τον ΟΦΗ να έχει την υπεροχή , και τον Εργοτέλη να προσπαθεί ανούσια να επιτεθεί.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Εργοτέλης και πάλι μπήκε καλύτερα στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα και στο 54΄ έχασε καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Χίμπλιγκερ μετά το κόρνερ του Ρομάνο για να ισοφαρίσει.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή προσπάθεια του Εργοτέλη στον αγώνα καθώς στη συνέχεια ο ΟΦΗ ανέλαβε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης και παίζοντας πολύ σωστά στη μεσαία γραμμή έχασε πολλές καλές ευκαιρίες για να βάλει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς από την στιγμή που ο αντίπαλος του δεν μπορούσε να τον απειλήσει επιθετικά.

Αρχικά απείλησε στο 62΄ με το πλασέ του Παπουλή που έφυγε μόλις άουτ και στη συνέχεια με το σουτ του Κάλαϊτζιτς στο 78΄ ενώ στο 85΄ ο Πίρσον έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μάντζιου μέσα από την περιοχή.

Την κλασικότερη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 την έχασε ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 92΄ όταν ο Παπουλής βρέθηκε σε θέση τετ- α-τετ από το βολέ του Κάρολ αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια με το δεξί του πόδι ο Πίρσον αποτρέποντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Πολύ καλή διαιτησία από τον Κύρκο όπου κιτρίνισε από πλευράς Εργοτέλη τους Κουτσιανικούλη , Γιοβάνοβιτς και Ολίσε και από πλευράς ΟΦΗ τους Κάλαϊτζιτς και Κάρολ.

ΟΦΗ : Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης (75\’ Μάντζιος), Γεωργίου, Παπουλής, Σίσιτς (60\’ Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο (88\’ Σόουζα).

Εργοτέλης: Πίρσον, Σασιασβίλι, Γιοβάνοβιτς, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Μπέτο (60\’ Ολίσε), Σίλβα Ζούνιορ (79\’ Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Ρομάνο, Κουτσιανικούλης (75\’ Κατσικοκέρης), Μπούντιμιρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook