Άκρως αντίθετα ήταν τα συναισθήματα και οι τοποθετήσεις των δύο προπονητών μετά το τέλος του κρητικού ντέρμπι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη.

Ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν σαφώς χαρούμενος για τη νίκη και την βελτίωση που παρουσίασε η ομάδα του σε σχέση με τον αγώνα με την Ξάνθη , ενώ ο Νίκος Καραγεωργίου εμφανίστηκε προβληματισμένος προαναγγέλλοντας αλλαγές στο σύστημα αλλά και στα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας.

Συγκεκριμένα ο προπονητής του Εργοτέλη ο οποίος μίλησε πρώτος στη συνέντευξη Tύπου, ανέφερε: «Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και να κυριαρχήσουμε αλλά δεν έγινε έτσι. Ήταν ικανός ο αντίπαλος και εμείς δεν ήμασταν καλοί ιδιαίτερα επιθετικά, κάτι που έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Δεχθήκαμε ένα γκολ και δεν καταφέραμε να το ανατρέψουμε.
Υπάρχει στεναχώρια γιατί θέλουμε κάτι καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα και με τέτοια αποτελέσματα γίνεται δύσκολο. Έγινε προσπάθεια όμως, ίσως όχι όπως θα έπρεπε, κυρίως από κάποιους έμπειρους παίκτες όπως ο Χίμπλινγκερ, ο Μπέτο ή ο Σίλβα Ζούνιορ που είναι παίκτες που πρέπει να παρασύρουν τους υπόλοιπους με την εμφάνισή τους. Δεν λειτουργήσαμε επιθετικά έτσι όπως ξέρουμε σήμερα, αλλά και η αμυντική λειτουργία είναι ομαδική δουλειά και στο γκολ που δεχθήκαμε δείξαμε αδράνεια στα μαρκαρίσματα παρά τα όσα είχαμε πει.

Ο ΟΦΗ ήταν όπως τον περίμενα. Παρασύρεται από τον κόσμο του, παίζει δυναμικά και μέσα από αυτό του το παιχνίδι βγαίνουν τα θετικά του στοιχεία».
Μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση, δεν ξέρω αν θα μας κάνει καλό ή όχι η διακοπή που έχουμε τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα τόσο στην τακτική μας όσο και σε πρόσωπα στο παιχνίδι μας. Αν συνεχίσουμε να χάνουμε θα ψάξουμε να βρούμε κάτι διαφορετικό. Κάνω άλλες σκέψεις από τα παιχνίδια που χάσαμε που ήταν δύσκολα αλλά κάτι έπρεπε να πάρουμε για τους στόχους που έχουμε.

Η απουσία του Λεάλ στην επιθετική μας δουλειά φάνηκε και σήμερα, είναι ένας παίκτης που μας λείπει, αλλά μια ομάδα πρέπει να στηρίζεται σε όλο της το ρόστερ και όχι μόνο σε έναν παίκτη, παρόλα αυτά είναι ένας παίκτης που μας λείπει».

Στην αντίπερα όχθη ο Αναστόπουλος ο οποίος ήταν ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του, φάνηκε ενοχλημένος από την κριτική που της έχει ασκηθεί μέχρι τώρα: «Πιστεύω ότι ήταν μια δίκαιη και σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όπως και κάθε ομάδα την οποία αντιμετωπίζουμε από εκεί και πέρα κρατάμε τους τρεις βαθμούς, συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια.

Είμαστε μια νέα ομάδα και σήμερα δεν είχαμε και όλους τους παίκτες μας λόγω προβλημάτων και υπήρχε ένα μειονέκτημα. Συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια, έχουμε να δώσουμε πολλά στο μέλλον και αυτό είναι το ζητούμενο.

Από αύριο δουλειά και μέσα στη διακοπή που δεν είναι καλή για εμάς, αλλά ελπίζουμε ότι επειδή έχουμε κάποιους τραυματισμούς, θα είναι έτοιμοι οι παίκτες ώστε να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να κριθούμε και όπως συνηθίζω να λέω στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Δεν εξυπηρετούν οι κρίσεις αυτή τη στιγμή. Δικαιολογίες δεν χρησιμοποιώ για να δοθεί χρόνος στην ομάδα η οποία θα πρέπει να προσπαθεί συνέχεια. Αλλά δεν έχουμε δει ακόμα στο πρωτάθλημα καμία ομάδα να είναι έτοιμη.
Δεν ξέρω να πω πότε θα είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για αυτό, θα πρέπει από Κυριακή σε Κυριακή να είμαστε καλύτεροι. Η σκέψη και η νοοτροπία μας είναι ότι μετά από κάθε αγώνα θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στον επόμενο.

Σήμερα είχαμε βελτίωση στη ροή του παιχνιδιού μας 30% καλύτερη σε σχέση με την Ξάνθη. Είναι νωρίς όμως να πούμε οτιδήποτε και είναι κάτι που το βλέπουμε σε όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό το παιχνίδι με τον Εργοτέλη καθώς ήταν ένα ντέρμπι και δώσαμε το κάτι παραπάνω. Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική ετοιμασία. Ξέραμε ότι σήμερα θα κρινόταν ο αγώνας στη διάθεση. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη βοήθειά του και θέλω να ευχηθώ στον Εργοτέλη τα καλύτερα. Ήμασταν αντίπαλοι για 94 λεπτά και παραμένουμε φίλοι».

Ερωτηθείς, ο προπονητής του ΟΦΗ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Σίσιτς και Σουμπίνιο: «Τον Σίσιτς τον ήξερα από τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου και τον βρήκα και γνώριζα την ποιότητά του σαν παίκτη και για αυτό τον πήραμε. Τον Σουμπίνιο τον ξέρω επίσης πάρα πολύ καλά και η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό. Υπάρχουν όμως στιγμές που οι ανάγκες ενός αγώνα μπορεί να μας οδηγήσουν να χρησιμοποιηθεί στα πλάγια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook