Σε άμεσες συλλήψεις δεκάδων φοροφυγάδων, οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο ποσά άνω των 75.000, αλλά αρνούνται πεισματικά να τα πληρώσουν, παρόλο που έχουν μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικές Αρχές, με εντολή των αρμόδιων εισαγγελέων.

Όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», στο υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ, μετά την παρέλευση της χρονικής προθεσμίας που είχαν τα δικαστικά τμήματα των ΔΥΟ να
προχωρήσουν στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές πτος το Δημόσιο έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2010, είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν τη σχετική νομοθεσία, η οποία προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για τη φοροδιαφυγή.

Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει ενημερώσει σχετικά και την τρόικα. Με βάση τη νομοθεσία, από 1ης Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το Δημόσιο, άνω των 5.000 ευρώ, είναι διαρκές με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται η διαδικασία του Αυτοφώρου και να επιβάλλονται ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Ιανουαρίου 2011.

– Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook