Ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών ήταν ήδη καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (!), ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας μαθηματικός, φυσικός και διανοητής των επιστημονικών ιδεών, παρέλαβε το βραβείο «Shaw Prize» της Ασίας στα μαθηματικά, το οποίο είναι αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ (αφού δεν είχε προβλεφθεί βράβευση μαθηματικών), την προηγούμενη Τετάρτη, σε επίσημη τελετή στο Χονγκ Κονγκ.

Ο κορυφαίος καθηγητής, γνωστός και ως «Έλληνας Αϊνστάιν», καθηγητής σήμερα στο Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης, διαθέτοντας σπάνια αρχαιογνωσία, με υψηλή εξειδίκευση και στοχαστικό βάθος που θα ζήλευε οποιοσδήποτε καθηγητής Πανεπιστημίου Κλασικών Σπουδών στον κόσμο, θεωρεί ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός στον επιστημονικό τομέα έκανε τέτοια τομή στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, η οποία δεν επαναλήφθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, παρά την καινοτομία και την επαναστατικότητα νεότερων επιστημονικών ιδεών.

Ο Δ. Χριστοδούλου, μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία», δήλωσε ότι θεωρεί τον Αρχιμήδη «τη μεγαλύτερη επιστημονική μεγαλοφυΐα όλων των εποχών», ο οποίος «είναι ό,τι ακριβώς ο Όμηρος για τους ποιητές ή ο Μέγας Αλέξανδρος για τους ηγέτες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook