Ποιος δεν θα ντρεπόταν, αν βρισκόταν στη θέση ενός αστυνομικού ο οποίος έπρεπε να …κόψει ένα ζευγάρι την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης προκειμένου να επιβάλλει την κοινή ησυχία; Αν το καλοσκεφθείτε και μπείτε στη θέση του ένστολου, προφανώς, θα συνειδητοποιήσετε την αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει.

Διότι, όσο και να θες να εφαρμόσεις το νόμο που λέει ότι τις μεταμεσονύκτιες ώρες πρέπει να επικρατεί η κοινή ησυχία, εν τούτοις, σου είναι υπερβολικά αδύνατο να… χτυπήσεις το κουδούνι, όταν ξέρεις ότι το ζευγάρι βρίσκεται στην… καλύτερη στιγμή του!

Αυτό ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στις εργατικές κατοικίες του νέου δρόμου. Γύρω στη μία τη νύχτα χτύπησε το τηλέφωνο του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και μία γυναίκα που ακουγόταν έξαλλη απαίτησε από τον αστυνομικό της βάρδιας να… στείλει να συλλάβουν την γειτόνισσά της.

«Γιατί ακριβώς;», την ρώτησε ο αστυνομικός. «Γιατί δεν μας έχει αφήσει να κλείσουμε μάτι, κύριε. Το… κάνει με τον άνδρα της και ακούγεται σε όλη τη γειτονιά. Δεν αντέχουμε άλλο…», απάντησε απεγνωσμένη η γυναίκα, αφήνοντας όμως εμβρόντητο τον αστυνομικό. Ο οποίος εν προκειμένω δεν ήξερε τι να κάνει. Να στείλει περιπολικό ή να περιμένει λίγο ακόμα; Έτσι επέλεξε να πράξει το δεύτερο.

Πού να \’ξερε, όμως, ότι το ζευγάρι… ήθελε και δεύτερο γύρο; Έτσι το τηλέφωνο στο «100» ξαναχτύπησε και ήταν πάλι – ακόμα πιο έξαλλη αυτή τη φορά – η γειτόνισσα. «Τι θα γίνει, θα στείλετε περιπολικό ή να μπω εγώ στο διαμέρισμα;». «Τώρα έρχεται, κυρία μου, ηρεμήστε», απάντησε ο αστυνομικός και έστειλε ένα πλήρωμα που συμπτωματικά βρισκόταν στην περιοχή.

Ντράπηκε να τους… κόψει!

Όμως εκεί ακριβώς άρχισε η ντροπή του ένστολου που έκανε την περιπολία. Έφθασε στην πολυκατοικία και μάλιστα από το παράθυρο και μες την νυχτερινή ησυχία άκουγε τις ερωτικές κραυγές της συζύγου. Πήγε να χτυπήσει το κουδούνι αλλά… δίστασε. Παρ\’ όλα αυτά το χτύπησε, αλλά… κανείς δεν απαντούσε.

Η «πράξη» βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν διακοπτόταν με τίποτα. Ταυτοχρόνως, η γειτόνισσα που είχε καλέσει την αστυνομία, είχε βγει στο μπαλκόνι και κυριολεκτικά… επόπτευε τον αστυνομικό περιμένοντας να επιβάλλει την ησυχία! Και μάλιστα άρχισε να κάνει παρατηρήσεις στον ένστολο.

Το ευτύχημα για τον ίδιο, βέβαια, ήταν ότι (επιτέλους) ολοκληρώθηκε η ερωτική πράξη του ζεύγους. Κι έτσι ο αστυνομικός χτύπησε το κουδούνι, ενημέρωσε για το πρόβλημα της γειτονιάς και έφυγε. Άλλωστε ο νόμος δεν προβλέπει σύλληψη σε ανάλογες περιπτώσεις…

dete.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook