Πυρά Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων για τη στάση του στο ζήτημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και στο πεδίο της διάσωσης του ευρώ δέχεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη Γερμανία εντείνεται η κριτική στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη διαχείριση της κρίσης του ευρώ. Σύμφωνα με το Der Spiegel βουλευτές των κομμάτων της Xριστιανoκοινωνικής Ένωσης και των Φιλελευθέρων δεν τον εμπιστεύονται πλέον και το θεωρούν βαρίδι για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) παίρνει θέση μάχης απέναντι στον κύριο Σόιμπλε και στις απόψεις του που θέλουν την απάντηση στην κρίση του ευρω να βρίσκεται στο σύνθημα «περισσότερη Ευρώπη».

Λάθος ο ευρωπαϊκός συγκεντρωτισμός

«Όποιος βγάζει από την κρίση χρέους το συμπέρασμα ότι ο ευρωπαϊκός συγκεντρωτισμός πρέπει τώρα να ενισχυθεί, ακολουθεί εντελώς λάθος δρόμο», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της CDU για δημοσιονομικά θέματα Γκέοργκ Νουσλάιν που επιτέθηκε ευθέως στον Σόιμπλε, υπαινισσόμενος ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπουργό.

Στην συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρούντερλε για να υπερασπιστεί την πολιτική Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel ο φιλελεύθερος πολιτικός χαρακτηρίζει τον κ. Σόιμπλε έντιμο πολιτικό που προωθεί διορατικά την ευρωπαϊκή υπόθεση.

Έξω από την ευρωζώνη η Ελλάδα

Ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ τάσσεται υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποκτήσει μια οικονομική και σταθερή ανταγωνιστικότητα, πιστεύω ότι αυτό είναι δυνατόν και εκτός ευρωζώνης», δήλωσε στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) ο συντηρητικός πολιτικός για να προσθέσει ότι εάν δεν είναι επιτυχείς οι προσπάθειες στο πλαίσιο του EFSF, τότε θα πρέπει το εν λόγω ταμείο να μπορεί να μεθοδεύσει τον αποκλεισμό της χώρας από την ζώνη του κοινού νομίσματος.

Deutsche Welle

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook