Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας η ομάδα μπάσκετ του «Ηράκλειο» που στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από μια πολύ δύσκολη έδρα κερδίζοντας τον Αίαντα Ευόσμου με 74-72.

Η ομάδα του Β. Ράλλη μπορεί να βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο να κυνηγάει το σκορ όμως με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας από τον Αίαντα Ευόσμου.

Όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο το «Ηράκλειο» υπέπεσε σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξαναμπούν στο ματς και να πλησιάσουν επικίνδυνα στο σκορ. Παρόλα αυτά το κρητικό συγκρότημα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 74-72 και να δείξει από την πρώτη αγωνιστική ότι θα είναι μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Πρώτος σκόρερ για το «Ηράκλειο» ήταν ο Στεφανάκης που σημείωσε 18 πόντους με 3 τρίποντα ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Χαρίση που σημείωσε 16 πόντους ευστοχώντας επίσης σε 3 τρίποντα.

Από τους φιλοξενούμενους το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση σήκωσαν οι Τσιμπής με 23 πόντους και Γυμνόπουλος με 21.

Τα δεκάλεπτα : 18-17, 37-38 (ημίχ.), 50-62, 72-74.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Παπαϊωάννου): Τσιμπής 23 (5), Τζινόπουλος 1, Μαυρίδης 5, Ελευθεριάδης 5, Σκαρλάτος 2, Τασιούδης, Τοπούζης 7, Γυμνόπουλος 21 (1), Κελεσίδης 3 (1), Μελίδης 5.

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ» (Β. Ράλλης): Κωτούλας, Στεφανάκης 18 (3), Ξενάκης 3, Δαγαλάκης, Καραλής 11 (1), Παπαδόπουλος 13, Αγαπητός 3, Χαρίσης 16 (3), Χαλκιαδάκης 6, Πετράκης 4.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook