To Δημόσιο άντλησε 390 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων την Τρίτη, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 0,26% χαμηλότερα σε σχέση με αυτό της προηγούμενης έκδοσης τον Ιανουάριο.

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,64% έναντι 4,90% στην προηγούμενη έκδοση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές, έναντι υπερκάλυψης κατά 3,4 φορές στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Ο ΟΔΔΗΧ είπε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά τα spreads

Εν τω μεταξύ, η επαναδιατύπωση της φρασεολογίας του κειμένου των συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 4ης Φεβρουαρίου όσον αφορά την πολιτική για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αντέστρεψε την πτωτική τάση που είχαν τις τελευταίες εβδομάδες οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό αυξήθηκε μέχρι τις 795 μονάδες, ενώ αργότερα υποχώρησε στις 789 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 9 μονάδων σε σχέση με το άνοιγμα.

Αντίστοιχα, τα spreads των 10ετών τίτλων της Πορτογαλίας αυξήθηκαν στις 397 και της Ισπανίας στις 206 μονάδες βάσης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook