Αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα «οριεντάλ look», δεν πρέπει να προσέξετε μόνο τα ρούχα που θα φορέσετε αλλά και το μακιγιάζ που θα επιλέξετε, για να συμπληρώσετε την… εξωτική σας εμφάνιση.

Το αραβικό μακιγιάζ αποτελεί μία ιδιαίτερη τεχνική και χρησιμοποιεί μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Επειδή είναι έντονο, δεν είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση, γι’ αυτό καλό είναι να εφαρμόζεται επιλεγμένα. Σε αυτό το είδος μακιγιάζ, το κέντρο της προσοχής μας εστιάζεται στα μάτια.

Το χρώμα που ξεχωρίζει συνήθως είναι το μαύρο, το οποίο συνδυάζεται με τα υπόλοιπα χρώματα, ανάλογα με το τι ρούχα θα επιλέξουμε για την εμφάνισή μας.

Πολύ σημαντικό είναι η σκιά που χρησιμοποιείτε να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σας. Έτσι λοιπόν για τα σκουρόχρωμα μάτια προτιμώνται το γαλάζιο, το βαθύ γαλάζιο, το κόκκινο της φωτιάς, το καφέ και το πράσινο. Αν τα μάτια σας είναι ανοιχτόχρωμα, προτιμήστε το χρυσό, το μοβ, το ροζ και το γκρι χρώμα. Μην ξεχνάτε, όμως, πάντοτε να το συνδυάζετε με μαύρη σκιά.

Απαραίτητο είναι, εκτός από το μακιγιάζ των ματιών, να τονίζονται και τα φρύδια, τα οποία αποτελούν σημαντικό τμήμα στο αραβικό μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μολύβι φρυδιών, για να τονίσετε το βλέμμα σας.

Μια και τα μάτια είναι το σημείο που πρέπει να τονίσουμε, τα υπόλοιπα μέρη του προσώπου θα έχουν απλούς τόνους. Το ρουζ, για παράδειγμα, πρέπει να δίνει το φυσικό μαύρισμα και τα χείλη να βάφονται έναν τόνο πάνω από το φυσικό τους.

Το χρώμα των σκιών πρέπει να συμπληρώνει το ντύσιμό σας και για μεγαλύτερη εντύπωση μπορείτε να συνδυάσετε 2-3 πρόσθετες αποχρώσεις προς το μαύρο. Το μακιγιάζ εφαρμόζεται με φαρδύ πινέλο σε όλο το κάτω και πάνω βλέφαρο.

omorfia.org

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook