Απεσταλμένοι της κυβέρνησης της Κένυας μεταβαίνουν στο χωρίο της Σομαλίας όπου κρατείται 66χρονη Γαλλίδα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Κένυας.

Οι απαγωγείς της Μαρί Ντεντιέ, 66 ετών, κατέφυγαν το Σάββατο στο παραλιακό χωριό Ρας Καμπόνι, κοντά στα σύνορα με την Κένυα, σύμφωνα με την κενυατική κυβέρνηση.

«Η αντιμετώπιση των απαγωγέων δεν μπορεί δώσει καλά αποτελέσματα, επειδή βρίσκονται ήδη σε μια άλλη επικράτεια, και δεν είναι πλέον στο έδαφος της Κένυας», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Είναι σε αυτή τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι χρήσιμες και έχουμε ήδη στείλει απεσταλμένους για να έλθουν σε επαφή» με τους απαγωγείς στο Ρας Καμπόνι, είπε η πηγή.

Η Κένυα προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς μέσω των «γηραιών» του Ρας Καμπόνι, μια ανεπίσημη δομή, με αδιαμφισβήτητο όμως ηθικό κύρος στα σομαλικά χωριά, δήλωσε η πηγή.

Αυτό το χωριό, πρώην προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών Shebab, δεν είναι πλέον σήμερα υπό τον έλεγχο καμιάς συγκεκριμένης ομάδας, και διάφορες ένοπλες ομάδες είναι εκεί παρούσες.

«Υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση της Γαλλίδας υπηκόου. Αυτό είναι μια επέκταση των συζητήσεων που διεξάγονται σχετικά με βρετανίδα που απήχθη», πριν από τρεις εβδομάδες, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ένα ζευγάρι πενηντάχρονων Βρετανών, ο Ντέιβιντ και η Τζούντιθ Τέμπατ δέχθηκαν επίθεση τη νύχτα της 10ης προς την 11η Σεπτέμβριος σε ένα μπάνγκαλοου ενός θερέτρου πολυτέλειας, του Kiwayu Safari Village, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Λάμου. Ο Ντέιβιντ Τέμπατ σκοτώθηκε κατα την επίθεση, και η σύζυγός του μεταφέρθηκε στη Σομαλία. Από τότε κανένα αίτημα για λύτρα για την απελευθέρωση της γυναίκας αυτής δεν έχει διατυπωθεί δημόσια

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook