Η απόφαση της Κυβέρνησης να περιορίσει δραστικά τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα, με την εφαρμογή της πολιτικής της μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεων, και ως εκ τούτου οι περιορισμένες δυνατότητες ένταξης νέων κληρικών στο μισθολόγιο, φαίνεται πως αναγκάζουν την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να εξετάσει τη δυνατότητα να επιτρέπει – αν όχι να προτρέπει – στους νέους κληρικούς που θα χειροτονηθούν να ασκούν το επάγγελμα που είχαν ως λαϊκοί και να φορούν την λαϊκή (πολιτική) περιβολή κατά την ώρα της εργασίας.

Ήδη για το ενδεχόμενο αυτό ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την περασμένη Παρασκευή, περίπου 25 υποψήφιοι κληρικοί σε σύναξη που πραγματοποιήθηκε σε κτίριο της Αρχιεπισκοπής στην Πλάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Γαβριήλ Παπανικολάου φέρεται να ενημέρωσε αρχικά τους υποψηφίους κληρικούς για την ρύθμιση του «5-1» εξηγώντας ότι αυτή αφορά το σύνολο του Δημοσίου και δεν θα εφαρμόζεται σε κάθε επιμέρους υπηρεσία του στενότερου ή ευρύτερου Δημοσίου Τομέα ή στα ΝΠΔΔ.

Αυτή άλλωστε ήταν και η ενημέρωση που είχε η αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου όταν επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση προκειμένου να του επιδώσει την απόφαση της Ιεραρχίας με την οποία ζητά 300 θέσεις κληρικών για το τρέχον έτος.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook