Παγχανιώτικο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου απευθύνουν με ανακοίνωση τους , το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Παράλληλα στην ανακοίνωση καλούνται οι Χανιώτες εργαζόμενοι να λάβουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθέν την ημέρα της απεργίας στις 10: 00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

Το Νομαρχιακό Τμήμα ν. Χανίων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ , το Εργατικό Κέντρο Χανίων και τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα σας καλούμε σε συμμετοχή στη απεργία την Τετάρτη 5 Οκτώβρη και σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της , σαρώνει κατακτήσεις  και δικαιώματα  των εργαζομένων και της κοινωνίας υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών.

Το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια  οδηγεί τους πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση  την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση και τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Η λήψη νέων μέτρων κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα  , υπό την απειλή της μη καταβολής της επόμενης δόσης του ληστρικού δανείου  από την τρόικα ,είναι ουσιαστικά ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση και την κοινωνία σε κατάρρευση.

Ανακοινώνουν:

 Απολύσεις 30.000 έως 70.000 εργαζομένων καλυμμένες πίσω από το πιο εύηχο όνομα «εργασιακή εφεδρεία», έναν αιώνα μετά την κατοχύρωση της μονιμότητας στο δημόσιο το 1911.

Οδηγούν την ανεργία σε επίπεδα πάνω από το 20%.

 Δραματική μείωση μισθών και συντάξεων με όχημα το νέο μισθολόγιο από 20% -40% .

Μείωση του εφ’ άπαξ κατά 20% αλλά και των επικουρικών συντάξεων με την αρπαγή των εισφορών των εργαζομένων.

Έκτακτη εισφορά για εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί.

 Εισφορά αλληλεγγύης « υπέρ ανέργων » και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/11.

 Έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 Αύξηση των έμμεσων φόρων.

 Νέα οριζόντια περικοπή εισοδημάτων ακόμα και για αυτούς που ζουν κάτω από το επίσημο  όριο της φτώχειας με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι , που έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια,  αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, καλούνται να πληρώσουν νέα χαράτσια

 

Την ίδια στιγμή η Δημόσια Παιδεία , η Δημόσια Υγεία ,το κοινωνικό κράτος υποχρηματοδοτούνται και υπολειτουργούν , τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά ιδιωτικοποιούνται και η κοινωνία οδηγείται στο περιθώριο.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε αλλαγή πολιτικής:

 Απαιτούμε μία πολιτική που θα οδηγήσει σε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολογία του μεγάλου πλούτου , την ενίσχυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Δημόσιων Υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδημάτων μας και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

 Αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που καταστρέφει η ζωή μας , υποθηκεύει το μέλλον της χώρας , υπονομεύει τα Δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

 Απεργούμε στις 5 Οκτωβρίου Δημόσιος και ευρύτερος Δημόσιος Τομέας  για να προστατεύσουμε τα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook