Με διψήφιο ποσοστό ανόδου αφίξεων \”έτρεξε\” και τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου ο ελληνικός τουρισμός, που λίγο πριν το πέρας της τουριστικής περιόδου εξακολουθεί να είναι ο πλέον παραγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων Γιώργος Τελώνης επεσήμανε ότι οι αφίξεις του εισερχόμενου τουρισμού για το μήνα Σεπτέμβριο κινούνται στα \”γνωστά\” εφετινά επίπεδα (πάνω από 10%) και όλα δείχνουν ότι η εφετινή χρονιά θα γραφτεί με \”χρυσά γράμματα\”.

Σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τουρισμό ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ Μάριος Τριβυζάς αναφέρει με τη σειρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, παρά την άσχημη μέχρι τώρα πορεία του, το Σεπτέμβριο ο συγκεκριμένος τομέας δεν πήγε άσχημα.

Ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σήμερα στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θα παρουσιάσει τη στρατηγική του ΥΠΠΟΤ για την περίοδο 2011-2021, έχει ήδη κάνει λόγο για διψήφια αύξηση αφίξεων και εσόδων υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη περίοδο.

Εφέτος, o ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει αύξηση 10%, τόσο στις διεθνείς αφίξεις όσο και στα έσοδα, συνεισφέροντας έτσι περισσότερο από το 17% του ΑΕΠ και το 20% της απασχόλησης.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού Tabel Rifai σε πρόσφατο συνέδριο για τον τουρισμό αναφορικά με την επιστροφή της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική κονίστρα ως ισχυρού παίκτη. \”Η Ελλάδα επέστρεψε. Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον τουρισμό και αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε\”, δήλωσε με νόημα

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook